ONLINE APPLICATIONS

2019-2020 Erasmus+ Staff Mobility Applications Begin!

2019-2020 Akademik Yılı Erasmus+ Akademik/İdari Personel Ders Verme/Eğitim Alma Faaliyeti İçin Başvurular Başlıyor!

Kimler Başvuruda Bulunabilir?

• Personel hareketliliği gerçekleştirmek isteyen personelin Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda tam/yarı zamanlı olarak istihdam edilmiş ve o kurumda fiilen görev yapmakta olan personel olması gerekir. Yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş olan personel için kadro şartı aranmaz, yükseköğretim kurumu ile arasında sözleşme olan personel faaliyetlerden faydalanabilir. Hizmet alımı yolu ile yükseköğretim kurumunda istihdam edilen personel ile yükseköğretim kurumu arasında sözleşme olmadığından bu kişiler personel hareketliliğinden faydalanamaz.

Başvurular Nereye Yapılacaktır?

• Hareketlilikten faydalanmak isteyen personel(akademik/idari), eğitim alacağı ya da ders vereceği üniversiteden/kurumdan alacağı Kabul Belgesi ile başvurularını Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü bünyesinde bulunan Değişim ve Uluslararası Hareketlilik Ofisi’ne bireysel olarak yapacaktır.

Seçim Kriterleri Nelerdir?

• İlk kez katılım seçimde önceliklendirilecektir
  • Yabancı dil bilgisi önceliklendirilicektir
  • Eğitim Alma Faaliyetinde idari personel önceliklendirilecektir
  • Engelli personel önceliklendirilecektir
  • Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilecektir
  • Daha önce personel hareketliliğine dâhil olmayan bölüm ya da birimler önceliklendirilecektir
  • Daha önce personel hareketliğinde yer almayan veya az sayıda yer alan ülke ve yükseköğretim kurumu ile hareketlilik faaliyeti gerçekleştirmeyi planlayan başvurular önceliklendirilecektir
  • Üniversitenin Erasmus+ anlaşma sayısına katkı sağlayan personel önceliklendirilecektir

Kontenjanlar?

• Ders Verme Faaliyeti İçin: 6
  • Eğitim Alma Faaliyeti İçin: 5

Asgari ve Azami Süreler Nelerdir?

• Personel eğitim alma ve ders verme hareketliliği için faaliyet süresi seyahat günleri hariç en az 2 gün ve en fazla 5 gün olarak belirlenmiştir.

Gidilen Ülkelere Göre Günlük Hibe Miktarları Nelerdir?

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır. Tabloda gösterilen miktarlar Avro cinsindendir.

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Günlük Hibe Miktarları (Avro)

1. Grup Program Ülkeleri

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç

1. Grup Program Ülkeleri

Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan

1. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye

Personel Hareketliliğine İlişkin Seyahat Ücretleri:

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilir:

Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan iki nokta arasının km değeri tespit edilir ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanır. Mesafe hesaplayıcıda çıkan kilometrenin aşağıdaki tablodaki hibe karşılığı gidiş-dönüş rakamı olup, söz konusu miktar ikiyle çarpılmaz. Personelin aktarmalı olarak seyahat etmesi, yukarıda belirtilen mesafe hesaplaması ile varılan mesafeyi etkilemez.

Elde edilen “km” değeri

Hibe miktarı (Avro)

10-99 KM arası

20 €

100 - 499 KM arası

500 - 1999 KM arası

2000 - 2999 KM arası

3000 - 3999 KM arası

4000 - 7999 KM arası

8000 KM ve üzeri

Hibesiz (“0” Hibeli) Personel Olma Durumu

• Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanılabilmesi için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulması gerekmektedir. Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dahil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması personelin seçim sürecine dahil olmamasına gerekçe değildir.

Başvuru Tarihleri

13.11.2019 - 29.11.2019