ONLINE APPLICATIONS

APPLICATIONS FOR 2021-2022 SUMMER SEMESTER ERASMUS+ STUDENT INTERNSHIP MOBILITY STARTS!

Sevgili Öğrenciler,

2021 yaz dönemi için Erasmus+ Öğrenci Staj hareketliliği programına başvurular başlıyor!

• Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Faaliyete katılabilmek için öğrencilerin öncelikle aşağıdaki asgari şartları sağlamaları gerekmektedir:

1. Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması

Not: Birinci kademe: ön lisans, lisans; İkinci kademe: yüksek lisans; Üçüncü kademe: doktora, tıpta ihtisas

2. a-) Birinci kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması

b-) İkinci ve üçüncü kademe öğrencilerinin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması

3. Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce faaliyetlerden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ay’ı geçmemesi

4. Öğrenim süresi içerisinde her sınıfta ve öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içerisinde staj faaliyeti gerçekleştirebilirler. Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde öğrenci başvurusunun öğrenci mezun olmadan önce yapılmış olması gerekir. Mezun olmuş öğrenciler başvuruda bulunamaz.

• Başvurular Nereye Yapılacak?

Başvurular Erasmus Ofisine elden yapılacaktır.

• Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı

Tarih: 22.03.2021

Saat: 10:00

Yer: Yabancı Diller Yüksekokulu

• Başvuruda Gereken Belgeler Nelerdir?

• Transkript

• Staj yapılacak kurumdan alınan kabul mektubu (Bu belgenin en geç 31 Mayıs 2021, Pazartesi gününe kadar Erasmus ofisine elden teslim edilmesi gerekmektedir.)

• Değerlendirme?

• Akademik Başarı Düzeyi: %50 | • Dil seviyesi: %50

• Aylık Hibe Miktarları

Öğrenci Öğrenim ve Staj Hibesi

Ülke Grupları

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Hibe Öğrenim (Avro)

Aylık Hibe

Staj

(Avro)

1. ve 2. Grup Program Ülkeleri

Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan,

3. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Türkiye

Not: İsteyen öğrenciler maddi destekten feragat edebilirler.

• Önemli Hatırlatmalar!
  • Başvuru formu ve transkriptiyle başvurusunu yapan fakat Erasmus+ Yabancı Dil Sınavı’na girmeyen öğrencinin başvurusu otomatik olarak geçersiz sayılacaktır.
  • Seçildiği halde Erasmus+ hareketliliğine katılmaktan vazgeçen öğrenciler için feragat bildirim süresi tanınması ve bu süre dahilinde feragat bildiriminde bulunmaması halinde, öğrencinin daha sonraki herhangi bir Erasmus+ hareketliliği başvurusundan -10 puan düşülecektir.
  • Engelli öğrencilere (engelliliğinin belgelenmesi kaydıyla) +10 puan ilavesi yapılacaktır. Ayrıca engelli yararlanıcılara aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilecektir.

Başvuru Tarihleri:

Başlangıç Tarihi: 01.03.2021

Bitiş Tarihi: 18.03.2021

Daha fazla bilgi için Erasmus Koordinatörlüğü ile iletişime geçebilirsiniz.

Erasmus Kurum Koordinatörü / Özgün ORHON / ozgun.ozger@atilim.edu.tr / 0312 586 82 78