ONLINE BAŞVURULAR

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır!

31.07.2024 tarihine kadar gerçekleştirilecek hareketlilikler için ek Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuruları Başlamıştır!

 

2022-1-TR01-KA131-HED-000053775 sözleşme numaralı Erasmus+ projesi kapsamında ek bir Erasmus+ Personel Hareketliliği ilanına başvurular başlamıştır.

 

Bu ilana başvuracak aday personellerin hareketlilik için son tarihi 31.07.2024’tür. Kabul mektupları sadece bu tarihe kadar olan personeller başvuru yapmalıdır.

 

31.07.2024 tarihine kadar Erasmus+ programı kapsamında, yurtdışında anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde Ders Verme Hareketliliğine katılmak isteyen akademik personelimiz ve yurtdışındaki üniversite ve kurumlarda Eğitim Alma Hareketliliğine katılmak isteyen idari ve akademik personelimiz için başvurularımız 30.05.2024 tarihinde başlayacak olup13.06.2024 tarihinde sona erecektir.

 

BAŞVURU NASIL YAPILIR

Başvuru yapmak isteyen personellerimizin https://turnaportal.ua.gov.tr/ adresi üzerinden e-devlet butonuna tıklayarak giriş yapmaları gerekmektedir. E- Devlet bilgileriniz ile giriş yaptıktan sonra açılan pencerede Üniversitemizin ilgili ilanını bulup, katılmak istediğiniz hareket türüne göre (Akademik Personel Ders Verme Hareketliliği / Personel Eğitim Alma Hareketliliği) seçiminizi yapabilirsiniz.

Ardından ilan metnini okuyup, kabul edip devam et butonuna tıklayınız. İlgili sayfadan alt ilan metnini seçip, okuduktan sonra "devam et" butonuna tıklayıp kimlik ve iletişim bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Bu aşamadan sonra ilan ile ilgili istenen evrakları (kabul mektubu - yabancı dil puan belgesi gibi) ekleyip başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Başvuru tarihleri içerisinde https://turnaportal.ua.gov.tr/ üzerinden ilgili hareketliliğe yönelik kabul mektuplarının yüklenmesi zorunludur.

 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Bu ilana başvuracak aday personellerin hareketlilik için son tarihi 31.07.2024'tür. Kabul mektupları sadece bu tarihler içerisinde olan personeller başvuru yapmalıdır. Dolayısıyla vizeye başvurma durumu olacak olan personellerin bu hususa dikkat etmesi önemle rica olunur.

 

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İÇİN GENEL BİLGİLER

AKADEMİK PERSONEL DERS VERME HAREKETLİLİĞİ

 

Türkiye'de Erasmus Üniversite Beyannamesi - Erasmus Charter for Higher Education(ECHE) sahibi bir yükseköğretim kurumunda ders vermekle yükümlü olan bir akademik personelin; program ülkelerinden (Avrupa Birliği ülkeleri) birinde, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda öğrencilere ders vermesine imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Personel ders verme hareketliliğinin geçerli bir faaliyet olarak değerlendirilebilmesi için en az 8 saat faaliyette bulunulması zorunludur. Başvuru aşamasında hareketliliğe katılmak isteyen personelin faaliyetlerini gerçekleştirecekleri kurumdan alacakları kabul mektuplarını (Invitation Letter/Acceptance Letter), başvuru süresi içerisinde, Erasmus Koordinatörlüğüne e-mail ile iletmesi ve aynı zamanda Başvuru Portalı üzerinden başvurularını gerçekleştirirken ilgili kabul mektubunu sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

 

Önemli Not: Başvuru yapmak isteyen personellerimizin başvurularını sistem üzerinden yaparken aynı zamanda hangi hareketlilik türüne başvuru yapmak istediklerini ve kendilerine ait evrakları içeren (kabul mektubu – yabancı dil belgesi gibi) bilgilendirme e-mailini erasmus@atilim.edu.tr adresine de iletmeleri gerekmektedir. E-mail ile başvurularına dair bilgilendirme yapmayan personellerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bununla birlikte, başvuru tarihleri süresi içerisinde https://turnaportal.ua.gov.tr/ başvurularını tamamlamayan personellerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

PERSONEL EĞİTİM ALMA HAREKETLİLİĞİ

Personel eğitim alma hareketliliği, Türkiye’de ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmekte olan herhangi bir personelin, program ülkelerinden birinde eğitim almasına imkân sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür.

 

Personel eğitim alma hareketliliği kapsamında, ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş personelin, eğitim almak üzere ECHE sahibi bir yükseköğretim kurumuna ya da ilgili bir kuruluşa gidebilmesi de mümkündür. Eğitim almak üzere gidilecek kuruluşlar; işletmeler, eğitim merkezleri, araştırma merkezleri, ticaret odaları ve birlikleri, okul, vakıf, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, kariyer rehberliği sağlayan kuruluşlar, profesyonel danışma ve rehberlik kuruluşları, yükseköğretim kurumları ve Erasmus+ Program Rehberinde belirtilen diğer kuruluşlar olabilir. Bu çerçevede, uygun bir işletmeden kastedilen büyüklükleri, yasal statüleri ve faaliyet gösterdikleri ekonomik sektör ne olursa olsun, özel veya kamuya ait her tür kurum/kuruluş ile sosyal ekonomi dâhil her tür ekonomik faaliyette bulunan girişimdir. Personel eğitim alma faaliyeti tam zamanlı bir faaliyettir ve tam gün eğitim alınan süreler için hibe ödemesi yapılır. Bu nedenle Personel Eğitim Alma Hareketliliği Anlaşmasında (Staff Mobility For Training - Mobility Agreement) eğitim alma programının gün bazında belirtilmesi gerekir. Başvuru aşamasında hareketliliğe katılmak isteyen personelin faaliyetlerini gerçekleştirecekleri kurumdan alacakları kabul mektuplarını (Invitation Letter/Invitation Letter), başvuru süresi içerisinde, Erasmus Koordinatörlüğüne ibraz etmesi ve aynı zamanda Portal üzerinden başvurularını gerçekleştirirken ilgili kabul mektubunu sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

 

Önemli Not: Başvuru yapmak isteyen personellerimizin başvurularını sistem üzerinden yaparken aynı zamanda hangi hareketlilik türüne başvuru yapmak istediklerini ve kendilerine ait evrakları içeren (kabul mektubu – yabancı dil belgesi gibi) bilgilendirme e-mailini erasmus@atilim.edu.tr adresine de iletmeleri gerekmektedir. E-mail ile başvurularına dair bilgilendirme yapmayan personellerin başvuruları geçersiz sayılacaktır. Bununla birlikte, başvuru tarihleri süresi içerisinde https://turnaportal.ua.gov.tr/ başvurularını tamamlamayan personellerin başvuruları geçersiz sayılacaktır.

HİBELER

Personel hareketliliğinden faydalanacak personele verilecek olan gündelik miktarı gidilen ülke ile birlikte gidilen süreye göre aşağıda belirtilen tutarlar dikkate alınarak hesaplanır. Belirtilen miktarlar Avro cinsindendir.

 

 

Ülke Grupları Misafir Olunacak Ülke Günlük Hibe (Avro)

1. Grup Ülkeler: Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç: 162 €

 

2. Grup Ülkeler: Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan: 144 €

 

3. Grup Ülkeleri: Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya: 126 €

 

Diğer Ülkeler: 1-12. Bölge Ülkeleri: 180 €

 

Programla İlişkili Olmayan Ülkeler (1-14. Bölge Ülkeleri)

 

Batı Balkanlar (Bölge 1): Arnavutluk; Bosna Hersek; Kosova; Karadağ

 

Yakın Doğu (Bölge 2): Ermenistan; Azerbaycan; Belarus; Gürcistan; Moldova; Uluslararası hukuk tarafından tanınan Ukrayna Bölgesi

 

Güney-Akdeniz ülkeleri (Bölge 3): Cezayir; Mısır; İsrail; Ürdün; Lübnan; Libya; Fas; Filistin; Suriye; Tunus

 

Rusya Federasyonu (Bölge 4): Uluslararası hukuk tarafından tanınan Rusya toprakları

 

Asya (Bölge 5): Bangladeş, Butan, Kamboçya, Çin, DPR Kore, Hindistan, Endonezya, Laos, Malezya, Maldivler, Moğolistan, Myanmar, Nepal, Pakistan, Filipinler, Sri Lanka, Tayland ve Vietnam

Yüksek gelirli ülkeler: Brunei, Hong Kong, Japonya, Kore, Makao, Singapur ve Tayvan

 

Merkez Asya (Bölge 6): Afganistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Özbekistan

 

Orta Doğu (Bölge 7): İran, Irak, Yemen

Yüksek gelirli ülkeler: Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri

 

Pasifik (Bölge 8): Cook Adaları, Fiji, Kiribati, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Niue, Palau, Papua Yeni Gine, Samoa, Solomon Adaları, Doğu Timor, Tonga, Tuvalu, Vanuatu

Yüksek gelirli ülkeler: Avustralya, Yeni Zelanda

 

Sahra Altı Afrika (Bölge 9): Angola, Benin, Botsvana, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Cape Verde, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Komorlar, Kongo, Kongo - Demokratik Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Cibuti, Ekvator Ginesi, Eritre, Svaziland, Etiyopya, Gabon, Gambiya , Gana, Gine, Gine-Bissau, Kenya, Lesoto, Liberya, Madagaskar, Malavi, Mali, Moritanya, Mauritius, Mozambik, Namibya, Nijer, Nijerya, Ruanda, Sao Tome ve Principe, Senegal, Seyşeller, Sierra Leone, Somali, Güney Afrika, Güney Sudan, Sudan, Tanzanya, Togo, Uganda, Zambiya, Zimbabve

 

Latin Amerika (Bölge 10): Arjantin, Bolivya, Brezilya, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Meksika, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Uruguay ve Venezuela

 

Karayipler (Bölge 11): Antigua ve Barbuda, Bahamalar, Barbados, Belize, Küba, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, Grenada, Guyana, Haiti, Jamaika, St Kitts ve Nevis, St Lucia, St Vincent ve Grenadinler, Surinam ve Trinidad ve Tobago

 

Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada (Bölge 12): Amerika Birleşik Devletleri, Kanada

 

Bölge 13: Andorra, Monako, San Marino, Vatikan Şehir Devleti

 

Bölge 14: Faroe Adaları, İsviçre, Birleşik Krallık

 

DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ

Erasmus+ Personel Hareketliliği için değerlendirme kriterleri aşağıdaki gibidir:

 

1) İlk kez katılım seçimde önceliklendirilir.

2) Yabancı dil seviyesi önceliklendirilir.

3) Eğitim Alma Faaliyetinde idari personel önceliklendirilir.

4) Eğitim Alma Faaliyetinde dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler önceliklendirilir.

5) Engelli personel önceliklendirilir.

6) Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilir.

7) Vatandaşı olunan ülkeye hareketliliklere düşük öncelik verilir.

ÖNEMLİ NOT: Bu ilana başvuracak aday personellerin hareketlilik için son tarihi: 31.07.2024'tür. Kabul mektupları sadece bu tarihler içerisinde olan personeller başvuru yapmalıdır. Dolayısıyla vizeye başvurma durumu olacak olan personellerin bu hususa dikkat etmesi önemle rica olunur.

 

KONTENJANLAR:

Personel Eğitim Alma Hareketliliği: 16 kişi

Personel Ders Verme Hareketliliği: 10 kişi

 

ERASMUS+ Personel Bilgilendirme Toplantısı

Tarih: 06.06.2024  

Saat: 11:00 

Yer: Lamia Ergenekon Salonu (İşletme Fakültesi)

 

Detaylı bilgi ve sorularınız için erasmus@atilim.edu.tr adresine E-mail ile danışabilirsiniz.

İrtibat No: 8269