ONLINE BAŞVURULAR

Pilot Eğitimi Atılım Üniversitesinde alınır.

Başvurular şu anda kapalıdır.

Türkiye bulunduğu konum itibarı ile Dünya ticari havacılık sektörünün yaklaşık %40’ının gerçekleştiği bölgede bulunmaktadır. Bu nedenle günümüzde ve önümüzdeki dönemde havacılık sektörü çalışanlarına ihtiyaç devam edecektir. Atılım Üniversitesi kendi bünyesinde yer alan uçuş okulu ve Esenboğa Havaalanında yer alan Hangar tesisi ile bu alanda kaliteli eğitim veren kuruluşlardan biridir.

Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde Pilot Eğitimi, Havacılık Yönetimi, Uçak Elektrik – Elektronik ve Uçak Gövde Motor bakım bölümleri bulunmaktadır.  Eğitim dilinin İngilizce olduğu Sivil Havacılık Yüksekokulunda bir çok farklı ülkeden uluslararası öğrenci eğitim görmektedir.

Lisans programlarında uluslararası öğrenciler için yıllık öğrenim ücreti 9.800 USD olup, Pilot Eğitimi bölümünde ayrıca ilk 3 yıl içerisinde ödenmesi gereken 54.000 USD uçuş eğitimi ücreti bulunmaktadır. 

Başvurular hakkında bilgi almak için:

https://ic.atilim.edu.tr/tr/page/63/aday-ogrenciler-icin-onemli-bilgiler

Pilot Eğitimi Bölümü; https://www.atilim.edu.tr/tr/plt

Aviation Management Department; https://www.atilim.edu.tr/tr/shui

Avionics; https://www.atilim.edu.tr/tr/ueeb

Airframe and Power Plant Maintenance; https://www.atilim.edu.tr/tr/ugmb

 

Bölüm Kesin Kayıt sırasında istenen diğer belgeler
HAVACILIK YÖNETİMİ 1 - ) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2 - ) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
UÇAK ELEKTRİK-ELEKTRONİK / UÇAK GÖVDE-MOTOR 1 - ) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak. 2 - ) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).
PİLOTAJ 1 - ) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından ICAO Ek-1 Sınıf 1 hükümlerine uygun sağlık raporu almak. 2 - ) Pilot olmasına engel Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.