Prof. Dr. Atilla Cihaner "Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırmacısı" Arasında

Üniversitemiz Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Cihaner,

Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümü, Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde gerçekleştirilen ve Turkishtime tarafından yayınlanan “Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması” listesinde yer aldı. Kimya alanında önde gelen değerli bilim insanlarının yer aldığı listede H-İndeksi değerlerinin yanı sıra, araştırma alanları, bilime ve insanlığa katkıları, aldıkları ödüller ve patentlerine de yer veriliyor. Yeni nesil bilim insanları için ilham veren bir kaynak olması, kimya endüstrisi ve kimya bilimi arasında bir köprü oluşturulması hedeflenen çalışma kimyanın beş ana bilim dalındaki (Organik Kimya, İnorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya) Türk bilim insanlarını, araştırmalarının aldığı atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-İndeksi değerine (Google Scholar veri tabanı kullanılarak) göre listeliyor.

Çalışmada hem Türkiye’de hem de dünyanın farklı yerlerinde araştırmalarını sürdüren başarılı bilim insanları yer alıyor.

Detay bilgi için linki tıklayınız.