ONLINE BAŞVURULAR

Üniversitemiz Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Ar-Ge Binası ile Büyümeye Devam Ediyor

Tıp-Sağlık Bilimleri Fakülteleri ve Ar-Ge Merkezi Binasının temel atma töreni 15 Ekim 2020 Perşembe günü düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Ülkemiz ve dünyanın birçok zorluğu aşmaya çalıştığı bu günlerde, üniversitemizin gelişmek için gösterdiği gayretin bir yansıması olan yeni yatırım, gelecekte daha güzel günler yaşayacağımız umudunu perçinledi.

Toplam 27.448,19 m² inşaat alanında yapılacak olan bina tamamlandığında 295 kişilik bir konferans salonuna, 100 ofise, 3.578 m² landa kurulu 36 laboratuvara ve 140 araç kapasiteli bir otoparka sahip olacak. Yapıda ayrıca 780 m² büyüklüğünde bir kafeterya, 1.785 m² büyüklüğünde ve 1214 kişilik 10 amfi, çalışma alanları ve okuma salonu yer alacak.

Temel atma töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ “Tıp Fakültesi, Atılım Üniversitesinin en önemli, en dinamo fakültelerinden bir tanesi olacak. Atılım Üniversitesi, sadece ders verilen bir kurum olmadı, hiçbir zaman da olmayacak. Araştırma, üniversitenin misyonu içerisinde en önemli ögelerden bir tanesi. Bina bittiği zaman sağlık bilimleri alanlarında ses getiren araştırmalar yapılmasını bekleyeceğiz. Burası bir hastane değil,  Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin eğitim binaları.” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizin 2023 yılı hedefinden bahseden ve 2017 yılından bu yana sağlık alanında yapılan yatırımların yeni bir ihtiyacı ortaya çıkardığına değinen Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ “Bu gelişmeler yeni ihtiyaçları ortaya koydu. Bunlardan bir tanesi de Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi için bir bina ihtiyacı. 2-3 yıldır geçici bir binada bu iki fakültemiz hizmet vermekte. O yüzden yeni bir bina hazırlığına başladık. Büyük bir bina için yola çıktık. İnşaatın süresini 2-3 yıl olarak görüyoruz. Bu da bizi 2023 yılına götürüyor. Daha gerçekçi bir hedef olarak; biz de kendi 2023 yılı hedefimizi Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakülte binamızı hizmete açmak olarak belirledik. Bu binanın yaklaşık bin öğrenci kapasitesi olacağını öngörüyoruz” şeklinde konuştu.

Temel atma törenine katılan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Atılım Üniversitesinin bölgeye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederek “Gölbaşı ilçesinde 1996 yılında ilk yatırımlara başlandığında çok mutlu olmuştuk. Bu yatırımların da devamı geliyor. Böyle zor bir dönemde böyle büyük bir yatırım yapmaları bizi çok mutlu etti. Gölbaşı öğrenci kenti, 25 bin üniversite öğrencimizin olduğu bir yer. Atılım Ailesi hem ilçemize hem ilimize hem de ülkemize katkıları olan bir yatırım ailesi. Bizim için önemli olan, gelecek nesillere iyi öğrenciler yetiştirmek. Atılım Üniversitesi de bunu sağlıyor” ifadelerini kullandı.