COVID Önlemleri - 05.01.2022

Sayın Mensuplarımız ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Dünyada ve ülkemizde COVID-19 vaka sayılarının hızlıca yükselişe geçmesi üzerine toplanan COVID Komisyonumuz 06/01/2022 tarihinden itibaren bu konudaki önlemlerimizin aşağıda belirtildiği şekilde güncellenmesine karar vermiştir.

• Hastalık belirtisi gösteren mensubumuzun durumunu yöneticisine bildirmesi ve PCR testi yaptıranların, test sonucunu alana kadar kuruma gelmemesi, izole olması gerekmektedir.
  • Kampüs Girişlerinde HES kodu sorgusuna yeniden başlanacaktır. Girişlerde sorun yaşanmaması, kontrollerin daha hızlı yapılabilmesi için HES kodu veya HES profillerinin açık olması gerekmektedir.
  • Üçüncü doz aşıların yapılması Tıp Fakültesinin enfeksiyon ve göğüs hastalıkları alanlarında uzman öğretim üyelerimiz tarafından kuvvetle önerilmektedir.
  • HES Kodu süresi dolmak üzere olanların sürecin sağlıklı takibi için yeniden süresiz HES kodu almaları ve ATACS’a girmeleri gerekmektedir.
  • Tüm kafeteryalarda 06.01.2022 Perşembe gününden itibaren paket servise geçilecek, kafeteryalardaki kapalı oturma alanları kapatılacak, açık alanlarda yemek yenilmesi için gerekli oturma düzeni sağlanmaya çalışılacaktır.
  • Kuşkonmaz Restoran açık olacaktır.
  • Paket servis yapacak kafeteryalar şunlardır:
    • Mühendislik Fakültesi
    • İşletme Fakültesi
    • Hukuk Fakültesi
    • Yabancı Diller Yüksek Okulu
    • Sağlık Bilimleri MYO
    • Rezene Kafe
    • Kütüphane Kafe
  • Tüm binalarda yer alan mutfakların mensuplarımız tarafından temiz kullanılması ve gerekmedikçe mutfaklara girilmemesi beklenmektedir.
  • Tüm alanlarda maske takılması zorunludur. Bunun yanında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına yüksek titizlikle uyulması gerekmektedir.
  • Öğrencilerimizin derslere ve sınavlarda maske ile katılması zorunludur. Bu konuda tüm öğretim elemanlarımızın hassasiyet göstermesi beklenmektedir.
  • Personel servislerinde herkesin aynı yere oturması, konuşmanın minimuma indirilmesi ve maskesiz servise binilmemesi, maskesini düzgün takmayanların servis sorumluları tarafından uyarılması gerekmektedir.
  • HES kodları riskli göründüğü için yarıyıl sonu sınavlarına katılamayan öğrencilerimiz 17-19 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak Mazeret Sınavlarına alınacaklardır. Mazeret Sınavlarına girme hakkı olan, ancak bu sınavların yapılacağı günlerde Riskli duruma düşen öğrencilerimize ilgili Bölüm/Fakülteler tarafından Risk durumları ortadan kalktığında ek sınav hakkı tanınacaktır.
  • Tüm mensup ve öğrencilerimizin maske ve hijyen kurallarına kampüs dışındaki yaşamlarında da uymalarının önem arz ettiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Bu süreçte kurallara dikkat ve hassasiyet göstermenizi, uymayanları uyarmanızı önemle rica eder, desteğiniz için teşekkür ederim.

Saygı ve sevgilerimle.

Prof. Dr. M. Yıldırım ÜÇTUĞ