ONLINE BAŞVURULAR

Uzaktan Eğitim Hakkında Bilgilendirme 23.03.2020

Sevgili öğrenciler,

Ülkemiz ve dünya son derece olağanüstü bir dönemden geçiyor. Öncelikle sizlere, ailelerinize ve yakınlarınıza sağlıklı günler dilemek istiyorum.

Bildiğiniz gibi corona virüs pandemisi nedeniyle üniversitelerde eğitime ara verilmiş durumda. YÖK’ün aldığı karar doğrultusunda bu süre içerisinde üniversitelerimiz uzaktan eğitim yapacaklar. Bizler de Atılım Üniversitesi olarak bu konuda yoğun bir çalışma içerisindeyiz.

Bu kapsamda her seviyede zorunlu veya seçmeli teorik dersler ile uygulamalı derslerin teorik kısımları sizlere Moodle sistemi üzerinden aktarılmaktadır. Bunun için moodle.atilim.edu.tr adresinden üniversitemizin size verdiği e-posta adresiniz ve şifrenizle giriş yapmanız gerekmektedir. Bahar dönemi derslerinin önemli kısmı şu an için Moodle’a yüklenmiş bulunmaktadır. Diğer derslerin de Moodle’a yüklenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Derslere erişim ile ilgili bir sorununuz olması halinde bu konuda ilgili akademik birimin Dekanı/Müdürüne e-posta yoluyla sorununuzu bildirebilirsiniz.

Şu an için uygulamalı dersler yapılmayacaktır. Gelişmelere göre uygulamalı derslerin uzaktan eğitim kapsamında mı olacağına ya da üniversite açıldığında sıkıştırılmış bir eğitim çerçevesinde mi yürütüleceğine karar verilecek ve bu, size ayrıca duyurulacaktır.

Yine şu an itibariyle uzaktan eğitim yoluyla herhangi bir sınav yapılmayacaktır. Ara sınavların ve yarı yıl sonu sınavlarının üniversitede eğitime başlandığında yapılması planlanmaktadır.

Temel İngilizce Bölümünde (Hazırlık) devam etmekte olan kur sonuçları birinci sınav, ödevler, quizler ve devam bilgileri üzerinden ve öğrencilerimizi mağdur etmeyecek önlemler alınarak belirlenmiştir. Bu sonuçlar 24 Mart günü sizlere duyurulacaktır. Kur sonuçlarına göre yeni kurlar ve sınıflar önümüzdeki 2 hafta içinde tespit edilecek, gerekli hazırlıklar yapılacak ve dördüncü çeyrek İngilizce hazırlık eğitimine en geç 13 Nisan tarihinde başlanacaktır.

Modern Diller Bölümü tarafından verilmekte olan ENG122, 222 ve 322 dersleri, bu dersleri alan tüm bölümlerin öğrencileri için Moodle’a yüklenmiştir. ENG102, 202 ve 302 derslerinin Moodle’a yüklenmesi için çalışmalar devam etmektedir. Bu konuda sizlere daha sonra bilgi verilecektir.

Başta Temel İngilizce Bölümü ve Modern Diller Bölümü tarafından verilmekte olan dersler olmak üzere bir kısım dersimizde senkron (canlı) ders uygulaması yapılacaktır. Bu konudaki bilgiye yine ilgili dersin Moodle sayfasından erişebilirsiniz.

Erasmus kapsamında olup geri dönüş yapan öğrencilerimiz danışmanlarıyla temasa geçip almak istedikleri dersleri belirleyebilirler. Kendilerinin bu derslere kayıtları yapılacak ve uzaktan eğitime katılmaları sağlanacaktır.

Sizlere “Evlerinizde kalın, sağlıklı kalın” diyoruz. Bilgi almak için üniversitemizin resmi hesaplarını takip etmenizi ve zorunlu kalmadıkça dışarı çıkmamanızı öneriyoruz.

Eğitiminize, geçici bir süre uzaktan olarak ve aynı gayretle devam etmenizi diliyor ve sizlerle en kısa zamanda kampüsümüzde görüşmeyi umuyoruz.

Sevgilerimizle.

Daha fazla detay için: https://www.atilim.edu.tr/tr/home/announcement/7608/egitim-ogretim,-kampus-yasami-ile-ilgili-bilgi-ve-guncellemeleri-buradan-takip-edebilirsiniz