ONLINE BAŞVURULAR

2021 - 2022 Akademik Yılı Eğitim, Öğretim ve Kampüs Yaşamı - 15 09 2021

Sevgili Öğrencilerimiz,

Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının açıklamaları ve bilgilendirmeleri ışığında Üniversitemiz Senatosu ve Covid-19 Kurulu 2021-2022 akademik yılında eğitim, öğretim ve kampüs yaşamına ilişkin aşağıda belirtilen kararları almıştır.

Eğitim-Öğretim

  1. Güz dönemi 27 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacaktır.
  2. Temel İngilizce Bölümünde (İngilizce Hazırlık) haftada iki gün üniversitede yüz yüze eğitim verilecek, iki gün ise uzaktan öğretim uygulanacaktır. Yüz yüze eğitime ve uzaktan öğretime katılmak zorunlu olacaktır.
  3. Lisans ve önlisans düzeyinde Tarih ve Türkçe dersleri (TURK 201 hariç) ile pandemi dönemi öncesinde olduğu şekliyle Hukuk Fakültesinin ENG kodlu dersleri uzaktan öğretim yoluyla verilecek, diğer tüm dersler ve uygulamalar kampüste yüz yüze gerçekleştirilecektir. 
  4. Derslere devam hususu Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 18. Maddesi çerçevesinde değerlendirilecektir.

Kampüs Yaşamı ve Derslikler

  1. Tüm öğrencilerimizin HES kodu almaları gerekmektedir. Kendilerine ait HES kodu olmayan öğrencilerimiz ATACS sistemi üzerinden ders kayıtlarını gerçekleştiremeyecektir.
  2. Tüm öğrencilerimizin HES uygulaması üzerinden Aşı, Hastalık ve Test Durumlarını aktif hale getirmeleri gerekmektedir.
  3. Kampüs girişlerinde HES kodu sorgulaması yapılmaya devam edecektir. HES kodlarında Riskli görünen öğrenciler riskli kaldıkları süre içerisinde kampüse gelmeyeceklerdir.
  4. Kapalı ve açık alanlarda tüm öğrencilerimizin ve mensuplarımızın maske kullanması zorunludur. Bu kurala uymayan öğrencilerimiz hakkında disiplin işlemi yapılacaktır.
  5. Aşı yaptırmamış veya aşı bilgisine ulaşılamayan veya son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirmemiş olan öğrencilerimiz kampüslerimizdeki kantin ve kafeteryalara giremeyeceklerdir. Bu öğrencilerimize paket yemek servisi sunulacaktır.
  6. Aşı yaptırmamış veya aşı bilgisine ulaşılamayan veya son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirmemiş olan öğrencilerimiz Spor Salonunu kullanamayacaklar ve Okul Takımlarımıza giremeyeceklerdir. Bu durumda olan öğrencilerin spor bursları kesilecektir.
  7. Aşı yaptırmamış veya aşı bilgisine ulaşılamayan veya son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirmemiş olan öğrencilerimiz Öğrenci Kulüplerine katılamayacaklar ve bu kulüpler tarafından düzenlenen faaliyetlerde yer alamayacaklardır.
  8. Bir sınıfta iki öğrencide COVID-19 pozitif vakası tespit edilmesi durumunda o sınıfta ders alan ve aşısız olan veya aşı bilgisine ulaşılamayan veya son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirmemiş olan öğrenciler 14 gün süresince karantinada kalacaklar ve kampüslere giremeyeceklerdir. Bu öğrenciler, ancak karantinanın 7. günü sonunda negatif PCR test sonucu ibraz ettikleri durumda kampüslere gelebilecektir.
  9. Üniversitemizde pandemi sürecinde yapılan uygulamalara ve konuya ilişkin bilgilere https://www.atilim.edu.tr/tr/home/page/4970/pandemi-donemi-calismalarimiz linkinden ulaşabilirsiniz.
  10. Tıp Fakültesi Dekanımız ve Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Uğur Gönüllü’nün Niçin COVID-19 Aşısı Olmalıyız başlıklı yazısına da "Niçin Covid Aşısı" linkinden ulaşabilirsiniz.

Başarılı ve sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi diliyoruz.

Sevgilerimizle.